مقاومت مصالح ، درسی بنیادین در علوم مهندسی است. علاقه مندان برای شرکت در دوره مقاومت مصالح دکتر گرشاسب خرائنی، می توانند به سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب مراجعه نمایند.
هدف دوره
هدف اصلی درس مقاومت مصالح این است که یک مهندس بتواند سازه های تحت بارگذاری را تجزیه و تحلیل کند. اکثر سازه های مهندسی که در صنعت و زندگی روزمره به کار می روند، مانند: قاب ها، کابل ها و کف ها در سازه های بتنی، تحت تنش، خمش و پیچش هستند و دانستن این که آیا این سازه ها توانایی تحمل بارهای وارده را خواهند داشت، از اهمیت بالایی در زمینه طراحی و بهره برداری از سازه های مذکور برخوردار است.
این شاخه از مهندسی به بررسی نیروها و تغییر شکل های تحمیل شده به جسم می پردازد و ابزارهایی در اختیار مهندسان می گذارد که با استفاده از آن ها می توان سازه را به نحوی طراحی کرد که توان مقاومت در برابر آن نیروها و تغییر شکل ها را داشته باشد. از این رو در درس مقاومت مصالح دو موضوع اهمیت ویژه ای دارند که شامل: کنش های وارد شده به جسم و واکنش جسم در برابر آن ها است.
محتوای دوره
این بر اساس کتاب مکانیک مواد نوشته بیر و جانسون ارائه خواهد شد. مباحث منتخب از ویرایش ششم کتاب بر اساس سرفصل مطالب مصوب می باشد. فایل اصلی کتاب و راهنمای حل مسایل این کتاب (ویرایش چهارم) را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
البته ویرایش جدیدی از این کتاب (ویرایش هفتم) اخیرا توسط نویسندگان ارائه شده است، که علاقه مندان می توانند برای مطالعه بیشتر آن را در لینک زیر بیابند.
ویرایش ششم |
ویرایش هفتم |
دانشجویانی که علاقه مند به آموزش عمیقتر هستند و تمایل دارند با حل نمونه های متفاوت تسلط بیشتری بر مباحث داشته باشند، می توانند کتاب پرفسور Gere (استاد دانشگاه پرینستون) را به همراه کتاب راهنمای حل تمرین های کتاب ایشان در ادرس زیر مطالعه نمایند.
سرفصل مطالب
بر اساس تصمیم مشترک گروه مکانیک مواد در گروه عمران دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران غرب، سرفصل مباحث مطرح شده در دوره مقاومت مصالح ۱ به شرح زیر خواهد بود. این درس در دو سطح ۱) به صورت ارائه در مفاهیم در تالار مجازی و ۲) آموزش کاربرد مفاهیم در کلاس اختصاصی تدریس می گردد.
برای استفاده ساده تر دانشجویان، فایل پرزنت تهیه شده از متن کتاب بر روی لینک هر مبحث قرار داده شده است:
- مرور مباحث تحلیل بارها یادگیری شده در درس استاتیک
- مفهوم تنش
- تنش و کرنش- بارگذاری محوری
- خمش محض
- پیچش
- تحلیل و طراحی تیرها برای خمش
- تنشهای برشی در تیرها و عضوهای جدار نازک
- تبدیل تنش و کرنش
- انحراف تیر
مباحث مربوط به تغییر شکل های مومسان در این دوره طرح نمی گردد و به همراه مبحث زیر در سرفصل قاومت مصالح ۲ ارائه خواهد شد:
- تنش های اصلی در بارگذاری تیرها
- پایداری ستون ها
- مبحث انرژی
ارزیابی دوره
نمره پایان ترم این دوره بر اساس تکیبی از ارزشیابی فعالیت کلاسی دانشجویان در طول ترم و نمره امتحان پایان ترم ارزیابی می شود. امتحان کتبی در انتهای دوره از مبنای ۱۶ محاسبه و دانشجو می بایست با حضور به موقع و حل تمرین های ارائه شده در طول کلاسی ۴ نمره دیگر را اخذ نماید
ثبت دیدگاه