در حاليكه در سال جديد تلاشهاي جدي براي بهبود ارائه خدمات مانند بازگشایی معابر، ابرسانی، احداث مدارس و مراکز بهداشتی در منطقه آزاد چابهار انجام شده است كه مي تواند بخشي از محرومیت جامعه روستايي را رفع كند ولی به دلیل انکه جامعه محلی در این مسیر توانمند نشده و در توسعه مشارکت نداشته اند، لزوما برخوردار از این توسعه نخواهند بود. حتی اين نگراني وجود دارد كه در مقابل با بالارفتن هزینه های زندگی، نهایتا به حاشیه رانده می شوند و یا ترجیح میدهند تنها سرمایه زندگی اش را به مهاجرین ثروتمندتر و زمین خواران بفروشد.
در حالیکه اگر توانمندسازی محلی الویت قرار گیرد، ساکنین محلی با حفظ هویت بومی خود، در روند توسعه مشارکت می کنند و البته از منافع اقتصادی توسعه نیز برخوردار می شوند. طبیعی است که ساکنین برخوردار و مرفه خود می توانند بدون نیاز به بخش دولتی امکانات مورد نیاز را فراهم کرده و زندگی با کیفیتی را تامین نمایند.
در ساماندهی روستای تیس، همزمان با اقدامات جدی برای رفع محرومیت ووارائه خدمات بهتر به ساکنین، تمرکز منطقه آزاد بر توانمندسازی ساکنین روستا با توسعه صیادی سنتی و گردشگری است. با همین هدف پروژه لایروبی اسکله تیس و احداث اسکله صیادی جدید را در الویت قرار داده ایم تا صنعت صیادی که اشتغال عمده ساکنین تیس است را تقویت کنیم. و با هدف مشابه پروژه احداث بازارچه گردشگری را مدنظر داریم تا اشتغال پایدار برای اهالی تیس ایجاد کرده و البته هویت تاریخی روستا را نیز حفظ نماید.
امیدوارم با توانمندسازی اقتصادی روستای تیس، شاهد نزولی شدن روند فروش زمین های اجدادی و جلوگیری از تبدیل روستای تاریخی به یک شهرک حاشیه نشینی باشیم.
گرشاسب خزائنی
مردادماه 1398، منطقه ازاد چابهار
ثبت دیدگاه