روزنامه مناقصه و مزایده

12سال تا پایان پروژه‌های نیمه‌تمام

شناسه : 1447 27 فوریه 2020 - 3:46 423 بازدید ارسال توسط : نویسنده : مسعود طاهری

در کنفرانس  حقوق ساخت اعلام گردید: 12سال تا پایان پروژه‌های نیمه‌تمام در کنفرانس  حقوق ساخت دکتر گرشاسب خزائنی، معاون فنی-عمرانی منطقه آزاد چابهار، گفت: بر اساس آمار حدود 66000 پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که بر اساس بودجه ریزی سالانه و اختصاص اعتبار عمرانی در کشور چیزی حدود 12 سال طول می‌کشد تا […]

12سال تا پایان پروژه‌های نیمه‌تمام
پ
پ

در کنفرانس  حقوق ساخت اعلام گردید:

12سال تا پایان پروژه‌های نیمه‌تمام

در کنفرانس  حقوق ساخت دکتر گرشاسب خزائنی، معاون فنی-عمرانی منطقه آزاد چابهار، گفت: بر اساس آمار حدود 66000 پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که بر اساس بودجه ریزی سالانه و اختصاص اعتبار عمرانی در کشور چیزی حدود 12 سال طول می‌کشد تا پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور با همین منوال بودجه ریزی به پایان برسد. این در حالی است که 81 درصد از پروژه‌های کشور از زمان‌بندی عقب‌تر هستند و براساس آمار منتشر شده از طریق سازمان برنامه و بودجه متوسط عمر پیش‌بینی شده برای اتمام پروژه در ایران حداقل 2.6 سال است ولی در عمل تا 10.5 سال طول می‌کشد. این استاد دانشگاه ادامه داد: این امر نتیجه حکمرانی دولتی است که هم پول ندارند و هم پول را درست استفاده نمی‌کند. وی در ادامه کشور ترکیه را مثال زد و افزود: ترکیه از سال 2002 تا 2015، 119 میلیارد دلار سرمایه از طریق مشارکت عمومی-خصوصی جذب کرده است. همچنین بنابر اعلان سایت «ورد بانک»، ترکیه دوباره از سال 2015 تا 2019 حدود 101 میلیارد دلار دیگر نیز برای پروژه‌هایش از طریق ppp یا همان مشارکت عمومی-خصوصی سرمایه جذب کرده است. این در حالی است که طی همین مدت در هر دوبازه در ایران تنها یک میلیارد دلار برای پروژه‌های عمرانی از طریق مشارکت‌ عمومی-خصوصی سرمایه جذب شده است.

هدف از اجرای کنفرانس حقوق ساخت نزدیکی حقوقدانان و وکلا با مهندسان و متخصصان رشته ساختمان است و مطرح کردن ضرورت توجه بیشتر به توسعه مبانی حقوق ساخت در سطح ملی دانست. در این کنفرانس دو روزه 6 پنل با عناوین مبانی حقوق ساخت، مسؤولیت‌های حقوقی مهندسان در نظام مهندسی و کنترل ساختمان، نظام‌های فنی و اجرایی کشور، قراردادهای همسان طرح‌های عمرانی و صنعتی، مشارکت عمومی و خصوصی و حل ‌و فصل اختلافات بود. در این کنفرانس دو روزه اساتید و صاحب‌نظرانی همچون دکتر مهراب داراب‌پور، دکتر اقبال شاکری، ابراهیم اسماعیلی هریسی، دکتر مهدی روانشادنیا، دکتر حمیدرضا عباسیان‌جهرمی، دکتر رضا پرتویی‌زاده، دکتر محمدرضا علوی‌پور، مهندس مهدی لایق، دکتر گرشاسب خزائنی، دکتر احسان فرصت‌کار و دکتر علیرضا جاوید در خصوص مباحث مرتبط، به ایراد سخنرانی پرداختند.

در پایان کنفرانس ملی حقوق ساخت، بیانیه‌ای صادر شد که در حوزه مشارکت عمومی- خصوصی بیان گردیده است که: موضوع مشارکت عمومی- خصوصی بی‌تردید یکی از روش‌های اثربخش برون‌رفت از شرایط کنونی کشور است، اما علی‌رغم کوشش‌های فراوانی که در توسعه مفاهیم کلیدی و پایه مشارکت عمومی- خصوصی صورت پذیرفته، به نظر می‌رسد این حوزه در بین فعالان طرح‌های عمرانی و صنعتی هنوز به درستی تبیین نشده است. از این‌رو، پیشنهاد می‌شود، ایجاد و توسعه این مفاهیم، توسط بخش عمومی و خصوصی کشور مورد ملاحظه قرار گیرد.

 

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.